Greatest Kılavuzu yangın kapısı için

Wiki Article

Yangın ve ivedili gestalt anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. Panik Bar olarak da deyiş edilen bu düzen bazı modellerde uygun kapı koluna mümasil. 

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın güvenliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının mukannen bir yangın direnci süresi esenlayacak şekilde tasarlandığından sakıncasız olunmalıdır.

Kaçış yolları ve gayrı tedbirler, yangın yahut vesair ivedili durumlarda hayat güvenliğinin tek biricik bir tedbire dayandırılmayacağı biçimde tasarlanır.

bulunan yangın çıkış kapısı menteşelerinden sıkışıklık bünyeyor. Bir bile panik barı bozuldu tamiri ihtiyacımız bulunmaktadır.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği üzerine size haber verecektir.

Acil çıkış kapıları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emin bir şekilde tahliyesini sağlayan hayati öneme ehil bir yapı elemanıdır.

İnsanların hayatını kurtarmayı hedefleyen firmalar tarafından emniyetli ve nitelikli şekilde üretilmesi halinde yaşamsal bir işlemlevi kazanmaktadır. Mühendis ve yangın müşavirı denetlemeünde imal edilmelidir.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini makul görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli çıbanlı kriterler bölüm önüne alınarak karar verilmektedir. Özellikle dosdoğru bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden pozitif raporunun kızılınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik maddeleri uyartınca yapılan düzenlemelerin tarafı dizi, bütün yapı sahiplerinin Yangın Merdiveni Yönetmeliği gereksinimlerini bilmesi gerekmektedir.

Yalnızca bapnın açılması görevini alegori getirmekle kalmayan Panik Bar aynı zamanda kapının emniyetli olarak kapanmasını sağlamlar.

Kaçış karınin kullanılmasına mezuniyet verilen merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en sıkı basamak genişliği, konutlarda 100 mm’den ve sair gestaltlarda 125 mm' den az gayrimümkün. Her kaçış merdiveninin her iki yanı sıra cidar, korkuluk yahut küpeşte bulunması gerekir.

Yangın Çıkış Kapısı yangın yerinde binadan emniyetli bir yangın kapısı şekilde tahliye olmayı sağlayan bir kapıdır. Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı malzemelerden dokumalmalı, kolaylıkla ve hariçya dosdoğru açılmalıdır.

Vahit Kanatlı Yangın Bapları; Bir kanatlı tasarımıyla, mahdut mekanlarda da tasarrufı kolaylaştırırken, yangın çabucak emniyetli bir çıkış katkısızlar.

Sertifikasız yangın kapıları da oranlı maliyetli seçenekler olarak yeğleme edilebilir. "Bozuk yangın kapısı" ifadesi, sertifikasız yangın kapıları yürekin kullanılan bir tabirdir ve bu baplar hesaplı bir almaşık sunar.

Report this wiki page